14 Ağustos 2008 Perşembe

Bu isimlerden tekerleme olur!



14 Ağustos 2008 12:47
Doğan Grubu ve Ertuğrul Özkök, 'Ali Vural-Veril Duaral yoktur, hepsi iftira' dedi Yeni Şafak ve Akşam, isimlerin kod isimler olduğunu yazdı.



Doğan Yayın Holding ve Ertuğrul Özkök, Yeni Şafak’ın ‘Pamukbank’la ilgili haberi’ni kesin ve iğneleyici bir dille yalanladı. Özellikle Ertuğrul Özkök, Yeni Şafak’ın haberiyle dalgasını geçerken, ‘Veli Dural’ diye birinin Doğan Grubu’nda olmadığını isme alternatif bütün isimleri araştırdıklarını bir tek ‘Deli Dural’ı araştırmadıklarını yazdı.

Ancak yılların gazetecisi, amiral gemisinin kaptanın Ertuğrul Özkök’ün ve aynı üslupla haberi yalanlayan Doğan Yayın Holding yöneticilerinin aklın isimlerin gerçek olmayacağı, rumuz olabileceği gelmedi.

Yeni Şafak ve Akşam gazeteleri Ali Vural ve Veli Dural’ın kod isim olduklarını yazdı.

KOD ADLARI GERÇEK SANINCA
Doğan Yayın Holding dün akşam bir açıklama yaparak Yeni Şafak gazetesinin haberini yalanladı. Yapılan yalanlamadaki en önemli argüman ise bahse konu kişilerin o kurumlarda çalışmadıklarıydı. ‘Skandal, Konuşma Hayali, Kişiler Hayali’ başlığıyla Hürriyet’te verilen açıklamanın detayında “DYH: Bizi yıpratmak için hayali telefon görüşmesini manşet yaptılar ” denildi.

Doğan Medya Grubu’nda Yönetim Kurulu üyesi Veli Dural isimli bir yöneticinin olmadığı, yine BBDK’da Engin Akçakoca döneminde Ali Vural adıyla bir kişinin de çalışmadığı vurgulandı. Mesut Yılmaz’ın böyle bir ismi tanımadığı habere eklenirken, konuşmaların da hayali olduğu bildirildi.

“DELİ DURAL’I ARAŞTIRMADIK”
Aynı konuyu işleyen Hürriyet Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök de, “Ali Vural ile Veli Dural” başlıklı köşe yazısında isimlerin yanlış olduğunu aktarıyor ve şu satırları kaleme alıyor: “Hadi diyelim Veli Dural değil de, Kural veya Zural veya Oral veya Moral

Hayır, o da.

Ee, geriye ne kaldı?

Veli değil de Deli.

Bakın Deli Dural diye bir ismi aramak aklımıza gelmedi.

Belki de bu isimde biri vardır ve bu konuşmayı o yapmıştır.”

Ancak bu isimlerin gerçek isimler olmayabileceği Doğan Yayın Holding’de kimsenin aklına gelmedi. Yapılan yalanlama da tamamen isimler üzerine kurulunca, havada kalan bir yalanlama oldu.

ŞAHISLAR GERÇEK, İSİMLER TAKMA
Yeni Şafak gazetesi ise bugün konuyla ilgili gelişmeleri aktarırken isimlerin kodlanarak kullandığını açıkladı. Yeni Şafak’ın bugünkü haberinde konuyla ilgili paragraf şu şekilde: “Ergenekon iddianamesinin 265. klasörüne delil olarak konan 18 sayfalık 'Ankara Adli Bilişim İnceleme Bölge Merkezi İnceleme Raporu' adlı belgenin JİTEM tarafından hazırlandığı öğrenildi. JİTEM'in BDDK Başkan Yardımcısı, Citibank Başdanışmanı Yardımcısı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz ile BDDK Başkanı Engin Akçakoca arasındaki görüşmeleri dinlerken bu kişilere kod isim verdiği anlaşıldı.”
Konuyu manşetine taşıyan Akşam gazetesi de isimlerle ilgili şu bilgiyi okurlarına aktardı: “PAMUKBANK’ı işte böyle gasp etmişler

Ergenekon iddianamesinin ek dosyasından tüyler ürperten deliller çıktı. Doğan Medya Grubu’nun bir yönetim kurulu üyesi (rumuz ismi Veli Dural), 6 yıl önceki Pamukbank’a el koyma işini bir BDDK üyesiyle (rumuz ismi Ali Vural) adım adım planlayarak organize etmiş.”

Hiç yorum yok: